Zes podiumplaatsen voor DV Dancing Kids op EK!

België/Nistelrode – Een heel weekend dansactiviteiten in De Evenementenhal Den Dijk in Zonhoven. Drie dagen lang was de evenementenhal omgetoverd tot een dansparadijs, waarbij alle toppers van Duitsland, Oostenrijk, Nederland en gastland België het tegen elkaar opnamen voor de titel Europees Kampioen. Dit leverde voor DV Dancing Kids maar liefst zes podiumplaatsen op Europees niveau op.

De leden werkten afgelopen weken heel hard om hun beste prestatie in de garde- en showdanssport op 5, 6 en 7 mei te laten zien. Vrijdag waren de junioren aan de beurt. De marsgroep Emeralds startte in de eerste categorie van de dag en behaalde een mooie 4e plaats. Vervolgens was het de beurt aan de solo’s: Lindsey Wassenberg eindigde op een 10e plaats en Lise Heusschen op een 5e plek. Daarna bracht de gardegroep Miracle een hele strakke dans met helaas een paar kleine foutjes. Hiermee eindigden ze op een terechte 2e plaats en zijn ze vice-Europees Kampioen geworden! Miracle staat nu al 5 jaar op rij in de top 3 van het EK… erg knap!! Tot slot was het eind van de middag de beurt voor de moderngroep Spirit. Ook zij brachten een mooie dans, wat een 4e plaats opleverde.

Op zaterdag was de jeugdklasse aan de beurt. Bij de solo’s had DV Dancing Kids 2 deelnemers in een zeer sterk deelnemersveld. Guusje van Thiel en Gwen Opstal brachten beide een zeer goede dans! Guusje eindigde daarbij op een knappe 5e plaats, hoewel voor haar een top 3 plek niet onverdiend geweest was. Gwen werd de afgelopen 2 jaar Europees Kampioen in de solo juniorenklasse. Zij kwam nu helaas net 1 puntje tekort voor de titel, maar werd in haar eerste jaar in deze leeftijdscategorie knap 2e en dus vice-Europees Kampioen. Een hele mooie titel!
De gardegroep Diamonds danste ook een nette dans en behaalde daarmee een goede 5e plaats.

Zondag vier dansen en maar liefst vier podiumplaatsen!
Op zondag waren de oudste leden aan de beurt; de hoofdklasse. In de categorie mars behaalde de groep Untouched een nette 2e plaats en dus de titel vice-Europees Kampioen. Dit was ook voor Untouched het 5e jaar op rij een plaats op het erepodium op het EK, maar dit jaar met een grotendeels nieuwe en verjongde samenstelling van de groep. Extra knap dus! In de solo hoofdklasse steeg Jade Duijs boven zichzelf uit en bracht een zeer goede dans. Hiermee danste zij zichzelf naar een verrassende, maar zeer verdiende 3e plaats! Daarna was het de beurt aan gardegroep Touch. Zij hadden de zware taak om hun Europese titel van vorig jaar te verdedigen. Zij brachten een geweldige, foutloze dans! Ondanks deze super prestatie, was de jury zeer verdeeld in hun punten, waardoor Touch net 1 puntje tekort kwam en helaas op een 2e plaats eindigde. Hiermee werden ze wel vice-Europees Kampioen en dat was ook voor deze groep het 10e jaar op rij een top 3 plaats op EK!! Tot slot mocht de moderngroep Inspiration aan de slag in een zware categorie van 12 deelnemers, waarvan er zeker 6 kanshebber waren op een podiumplek. Ook deze vernieuwde en verjongde groep bracht een zeer goede dans met veel power en uitstraling. Dit leverde hen voor het 3e jaar op rij een mooie 3e plaats op!

Het was weer een gezellig weekend!