Wendy en Moniek ontvangen Koninklijke onderscheiding

HEESCH – Burgemeester Moorman was aanwezig voor de prijsuitreiking bij het internationaal toernooi van Dance Team Nistelrode. Moniek en Wendy werden echter verrast met een andere ‘prijs’, een waardering voor het jarenlange vrijwilligerswerk dat het tweetal al verzet. Een mooie locatie om de versierselen, behorende bij deze Koninklijke onderscheiding, uit te reiken, in het bijzijn van alle leden, ouders, collega’s en familieleden die allen opgetrommeld waren om dit bijzonder moment bij te wonen.

Op zaterdag 24 februari werd er vanaf 9.00 uur al een zeer afwisselend dansprogramma gedanst, met allerlei soorten dansen in verschillende leeftijdscategorieën. Dance Team Nistelrode deed met maar liefst vijftien dansen mee op het toernooi.

De zussen Wendy en Moniek van Heumen ontvingen de onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor Dance Team Nistelrode, voorheen DV Dancing Kids. Wendy en Moniek zetten zich sinds respectievelijk 2000 en 1999 in voor deze dansvereniging met zo’n 60 leden. Zij geven danslessen en begeleiden de trainsters. Daarnaast bedenken zij samen de dansen, zoeken muziek uit, verzorgen de choreografie en ontwerpen de kleding. Ter voorbereiding van deelname aan het Nederlands en/of Europees kampioenschap worden er extra trainingen gepland.

Wendy van Heumen
Wendy is leerkracht op een basisschool en beoefend daarnaast op hoog niveau met haar paard Wando de paardensport. Sinds 2006 is ze naast al haar bezigheden ook internationaal jurylid en sinds vorig jaar juryvoorzitter van de Nederlandse Danssport Organisatie (NDO). Zij jureert bij internationale toernooien, het jaarlijks driedaagse evenement en alle nationale toernooien. Ook verzorgt zij samen met de Commissie Opleidingen van het NDO, de jurycursus voor nieuwe juryleden. Als landelijk juryvoorzitter is Wendy verantwoordelijk voor het gehele jurycorps en maakt zij deel uit van het bestuur van de NDO.

Moniek van Heumen
Sinds 2015 is Moniek sport- en teamarts van het PSV vrouwenvoetbalteam. Moniek ontwerpt jaarlijks de posters en het promotiemateriaal om nieuwe leden te werven. In het verleden beheerde zij jarenlang de website. Daarnaast is Moniek sinds 2007 lid van de Technische Commissie van de NDO. Zij is betrokken bij (inter)nationale vergaderingen over het reglement, organiseert workshops voor de leden, bereidt juryscholingen voor en is aanspreekpunt voor de leden omtrent regels en uitvoering. Ook sluit zij als zodanig aan bij de Technische Commissie van de European Federation of Dance Organisations (EFDO).

Moniek was medeorganisator bij Eurodance 2016, een driedaags Europees Kampioenschap in elf dansdisciplines. Zij ontwierp het logo, verzorgde de openingen van de wedstrijddagen en verrichtte administratieve taken. Mede door Wendy en Moniek staat de vereniging zowel nationaal als internationaal op de kaart. De dansers behalen al vele seizoenen achtereen titels en podiumplaatsen bij Nederlandse- en Europese kampioenschappen garde- en showdanssport.

Afgelopen zondag was er een nationaal toernooi met deelnemers uit heel Nederland. Op allebei de dagen warenn er ongeveer 90 dansen te zien zijn, die door ruim 350 dansers gebracht uitgevoerd werden.

Fotobijschrift: Wendy en Moniek benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Tekst en foto’s Rian van Schijndel