Toernooiweekend Danceteam Nistelrode

BERNHEZE – Ondanks het mooie weer afgelopen weekend heeft CC De Pas in twee dagen heel veel bezoekers gehad. DanceTeam Nistelrode had zaterdag de Internationale top op bezoek en zondag een nationaal danstoernooi. Met een mooi programma vol verschillende dansstijlen was het een genot voor familie en vrienden om de optredens te komen bekijken.
Danceteam Nistelrode heeft Internationaal en Nationaal een goed weekend gehad. Zaterdag tijdens het internationale toernooi was het erg druk, met een paar honderd deelnemers en daarbij een volle zaal bezoekers. Op zondag waren er twee speciale momenten.
De ‘Hans van Heumen’-trofee werd deze keer als aanmoedigingsprijs in de juniorenklasse uitgegeven aan Drieck van der Heijden. Hij mocht hem in ontvangst komen nemen voor zichzelf en zijn zus Antje. Hun opa was net voor dit weekend gestorven. Toch wilden ze allebei hun groep niet in de steek laten en hebben ze gewoon mee gedanst!
Later op de middag, na een spetterend optreden van de groep Touch, kwam het hele bestuur het podium op. Tineke Bremer, al vijf jaar erelid van Danceteam Nistelrode, kreeg een mooi speldje uitgereikt om zichtbaar te maken dat ze erelid is.
Daarna werd een van de grootste fans van de vereniging het podium opgeroepen met de tekst ‘KNALLEN!’, wat hij altijd door de zaal schreeuwt als aanmoediging voor de dansers. Willy Bevers, voorheen bestuurslid van Dancing Kids, werd voor al zijn verdiensten voor de vereniging uitgeroepen tot erelid. Ook hij kreeg een mooie onderscheiding opgespeld. Maxime Boumans zorgde voor een momentum tijdens dit toernooi. Op zondag kreeg Maxine voor haar dans van de jury 3 x 100 punten!
Het bestuur van DTN is heel trots op al haar dansers en trainsters. Zij hebben dit weekend laten zien hoe mooi de danssport kan zijn om aan deel te nemen, maar ook om naar te kijken! Het is een echte topsport! Onze gast, cabaretier Mark van de Veerdonk, was helemaal overdonderd door alles wat hij de meiden op het podium zag doen. Zijn woorden waren: “Dit is echt TOPSPORT!