RECEPTIE MEI 2017

Na het zeer succesvolle Europese Kampioenschap in Den Bosch was de start van het nieuwe seizoen moeizaam. 15 Leden van onze hoofdgroep gaven aan te stoppen; enkelen twijfelden nog lang, maar uiteindelijk stopten ze toch allemaal. Toen konden we pas definitief aan de nieuwe groepsvorming beginnen.
Mede daardoor waren we wel laat met alles en moesten we onze presentatie verzetten van november naar januari. Maar toen was het ook meteen weer als vanouds; we scoorden met onze solo’s en groepen weer goed. Het kostte wat tijd, maar we waren er weer!

Toch bleven we dit jaar pech houden; Lieke Herckenrath had in de zomer een ongeluk gehad en het revalideren schoot maar niet op; uiteindelijk heeft ze helaas dit hele seizoen niet met de groepen mee kunnen dansen.  Nu is ze hard aan het trainen met de fysiotherapeut om er volgend seizoen weer bij te zijn! Gelukkig was Merle al als reserve danseres de mars mee gaan oefenen en heeft zij ons kunnen helpen, door het gehele seizoen in te kunnen vallen.

Solo Vera Oomen kreeg al vroeg in het seizoen een vervelende blessure, waardoor ze haar solo niet meer heeft kunnen dansen. Een enorme tegenvaller, maar gelukkig heeft ze wel weer met de groepen mee kunnen dansen. Hetzelfde verhaal voor onze solo in de hoofdklasse, Demi Gabriël. Ook zij kreeg in het seizoen een blessure, waardoor ze de laatste toernooien geen solo meer heeft kunnen dansen. Ook zij kon gelukkig wel nog in de groep Touch mee dansen.

Vervolgens, vlak vóór het Nederlands Kampioenschap scheurde Martje de Mol haar enkelbanden, waardoor ook zij uitviel en niet meer kon dansen. Daardoor kon zij haar duo, samen met Marlon, niet meer dansen en werden zij helaas geen Nederlands Kampioen, wat zij anders zeker wel gehaald zouden hebben.

Een reddende engel voor de vier invallers

Ook Denicia en Chantal hadden blessures, waardoor zij het einde van het seizoen niet meer met garde en mars mee konden doen. Gelukkig konden zij nog wel de modern groep versterken! Door al deze blessures en nog enkele danseressen meer met allemaal verschillende blessures, raakten Touch en Untouched in de problemen qua groepsgrootte.

We zijn toen enkele oud –leden gaan benaderen en vonden er vier bereid om in zeer korte tijd de dansen aan te leren en op het NK en EK met ons mee te dansen.
We zijn Sabine, Lisanne, Demi en Lotte heel dankbaar hiervoor en hiervoor krijgen zij het beeldje ‘De Reddende Engel’.  Sabine heeft hiermee ook haar 15 jaar lidmaatschap volgemaakt en dat verdiend een ook een herinnering in de vorm van een beeldje.

Bij de Nederlandse Kampioenschappen in Oss haalden we  maar liefst 12 titels naar Nistelrode. Ik begin met de jongste leden: onze minigarde met de trainsters Nikki en Lieke Herckenrath en ook hun show karakter Het Nationaal synchroonzwemteam werd Nederlands Kampioen.

Solo Lindsey Wassenberg werd getraind door Wendy en Lieke vd Ven. Emeralds, mars junioren  getraind door Debby, Merle, Marlon en Liza. Garde Miracle getraind door Moniek en Wendy met hulp van Lieke H. En modern Spirit getraind door Suzanne en Maud. Dat waren 6 Nederlandse Kampioenen op de eerste dag.
Maar we hadden ook een vice- Nederlands Kampioen deze dag: solo Lise Heusschen. En een 4e plaats voor solo Sacha v Munster, die helaas ook met een blessure het seizoen heeft afgesloten.

Ook in de vrije klasse hadden we dit jaar twee groepen, die het erg goed gedaan hebben. De gardegroep Melody , getraind door Lieke van de Ven en Maud Pittens, won elk toernooi een beker en op het NK wonnen zij zelfs in de categorie garde junioren vrije klasse! Daarnaast de nieuwe moderngroep Release, getraind door Marlon en Nikki, werd 3e in de categorie show modern vrije klasse.

De tweede dag van het NK was spannend; zou het gaan lukken met onze 4 invallers? En wie zou er gaan winnen in de solo en garde jeugdklasse?
Onze solo’s in de jeugd dansten allebei goed ; Gwen Opstal werd uiteindelijk Nederlands Kampioen en Guusje  v Thiel vice-Nederlands Kampioen. Zij worden allebei getraind door Wendy en Moniek. Jade Duys, voor het eerste jaar bij onze vereniging, werd in de solo hoofdklasse Nederlands Kampioen. Ook zij wordt getraind door Moniek en Wendy.

Met de invallers ging het boven verwachting goed! Mars hoofdklasse Untouched , met 3 invallers, kregen zelfs 3x een 100 van de jury! Trainsters van deze groep zijn Debby, Moniek en Wendy. In de garde jeugdklasse was het spannend, maar Diamonds danste goed en won de titel Nederlands Kampioen. Zij werden getraind door Wendy en Suzanne. Touch, met wederom 3 invallers die het voortreffelijk deden, werd Nederlands Kampioen in de categorie garde hoofdklasse. Trainsters van deze groep zijn Moniek en Wendy. Tot slot de moderngroep Inspiration, een mooie grote groep van 21 personen met een hele mooie dans zorgde voor de laatste titel. Nederlands Kampioen show modern hoofdklasse; Trainsters zijn Moniek en Debby, en met hulp van Wendy.

Europees Kampioenschap in België

En dan het vorige EK-weekend! De voorbereidingen waren super; ouders die het initiatief namen om shirts te laten maken voor de fans. Er zijn ruim 70 shirts besteld, waardoor we een hele oranje tribune vormden. Met de rood-wit-blauwe lichtstaven, die ook andere Nederlandse verenigingen via ons besteld hadden, vormden we een Nederlands front! Het was een feest om tussen de supporters te zitten. Verschillende categorieën waren echt spannend. Uiteindelijk hebben we met 6 podiumplaatsen weer heel goed gescoord! En ook onze andere deelnemers, die net niet op het erepodium terecht kwamen, hebben een hele mooie prestatie geleverd!

Vrijdag waren de junioren aan de beurt. De marsgroep Emeralds startte in de eerste categorie van de dag en behaalde een mooie 4e plaats. Vervolgens was het de beurt aan de solo’s: Lindsey Wassenberg eindigde op een 10e plaats en Lise Heusschen op een 5e plek. Daarna bracht de gardegroep Miracle een hele strakke dans met helaas een paar kleine foutjes. Hiermee eindigden ze op een terechte 2e plaats en zijn ze vice-Europees Kampioen geworden! Miracle staat nu al 5 jaar op rij in de top 3 van het EK… erg knap!! Tot slot was het eind van de middag de beurt voor de moderngroep Spirit. Ook zij brachten een mooie dans, wat een 4e plaats opleverde.

Op zaterdag was de jeugdklasse aan de beurt. Bij de solo’s had DV Dancing Kids 2 deelnemers in een zeer sterk deelnemersveld. Guusje van Thiel en Gwen Opstal brachten beide een zeer goede dans! Guusje eindigde daarbij op een knappe 5e plaats, hoewel voor haar een top 3 plek niet onverdiend geweest was. Gwen werd de afgelopen 2 jaar Europees Kampioen in de solo juniorenklasse. Zij kwam nu helaas net 1 puntje tekort voor de titel, maar werd in haar eerste jaar in deze leeftijdscategorie knap 2e en dus vice-Europees Kampioen. Een hele mooie titel!
De gardegroep Diamonds danste met maar 6 danseressen ook een nette dans en behaalde daarmee een goede 5e plaats.

Op zondag waren de oudste leden aan de beurt; de hoofdklasse. In de categorie mars behaalde de groep Untouched een nette 2e plaats en dus de titel vice-Europees Kampioen. Dit was ook voor Untouched het 5e jaar op rij een plaats op het erepodium op het EK, maar dit jaar met een grotendeels nieuwe en verjongde samenstelling van de groep. Extra knap dus! In de solo hoofdklasse steeg Jade Duijs boven zichzelf uit en bracht een zeer goede dans. Hiermee danste zij zichzelf naar een verrassende, maar zeer verdiende 3e plaats! Daarna was het de beurt aan gardegroep Touch. Zij hadden de zware taak om hun Europese titel van vorig jaar te verdedigen. Zij brachten een geweldige, foutloze dans! Ondanks deze super prestatie, was de jury zeer verdeeld in hun punten, waardoor Touch net 1 puntje tekort kwam en helaas op een 2e plaats eindigde. Hiermee werden ze wel vice-Europees Kampioen en dat was ook voor deze groep het 10e jaar op rij een top 3 plaats op EK!! Tot slot mocht de moderngroep Inspiration aan de slag in een zware categorie van 12 deelnemers, waarvan er zeker 6 kanshebber waren op een podiumplek. Ook deze vernieuwde en verjongde groep bracht een zeer goede dans met veel power en uitstraling. Dit leverde hen voor het 3e jaar op rij een mooie 3e plaats op!
Tot slot een bedankje aan al onze ouders, leden en fans voor de gezellige sfeer, de oranje shirts, de rood-wit-blauwe lichtstaven en de goede aanmoediging op de tribune. Ook jullie zorgen ervoor dat alle onze meiden nog beter gaan dansen! Bedankt, het was weer een gezellig weekend.

Helaas dit jaar geen Europese Kampioenen binnen onze vereniging, maar wel 6 zeer mooie podiumplaatsen en veel goede resultaten! Met deze groepen zijn er zeker weer mogelijkheden voor het EK 2018 in Oostenrijk.
Wethouder Wijdeven kwam vanuit Gemeente Bernheze de Dancing Kids een felicitatie brengen. Wij zijn ook blij dat vele sponsoren aanwezig; die net als de ouders, vrienden en andere dansverenigingen kwamen feliciteren. Hierna werd in de kantine van RKSV Prinses Irene het succes gevierd.
Wij bedanken alle sponsoren van dit jaar die ons steeds weer blijven steunen!