Nederlands Kampioenschap 2019 in Landgraaf

Het Nederlands kampioenschap in Landgraaf, waar Dance Team Nistelrode afgelopen weekend aan deelnam, zit er op. Een mooi NK gehad werd afgesloten met maar liefst negen kampioenen. Naast deze titels behaalden bijna alle andere danseressen een podiumplaats. Zeer tevreden was deze afsluiting voor het Nederlands klassement ook een begin naar het Europees Kampioenschap. Er wordt meteen weer gestart met trainingen, om ook op de EK goed voor de dag te komen.
Nederlands kampioenschap zaterdag De junioren dansten op zaterdag voor de titel. De solo’s garde: Pip werd 4e met 455 punten. Maud: 3e met 477 punten, Lise: 2e met 481 punten en Lindsey: 1e en Nederlands Kampioen met 482 punten. De allerkleinste leden dansten in de categorie Garde Polka Minioren: Nederlands Kampioen met 403 punten. Melody Categorie Garde Polka Vrije klasse: 2e met 412 punten.
Miracle, Garde Polka Sportklasse: Nederlands Kampioen met 469 punten. Release dansten in de categorie Show Modern vrije klasse: 1e met 403 punten. Spirit heeft gedanst in de categorie Show Modern sportklasse: Nederlandse Kampioen met 464 punten. Where the Magics begins is Nederlands Kampioen met 415 punten.

Zondag Jeugd- en hoofdleden
Met 485 punten werd Untouched in de Categorie Garde Mars Hoofd Sportklasse Nederlands Kampioen. In de Categorie Garde Solo Jeugd sportklasse werd Gwen 2e met 473 punten. Sascha 3e met 462 punten. Categorie Garde Solo Hoofd Sportklasse: Maxime 1e plaats en Nederlands Kampioen met 495 punten, Jade 2e met 489 punten. Guusje 4e met 477 punten.
Touch danste in de categorie Garde Polka Hoofd Sportklasse en werd met 497 punten Nederlands Kampioen. Voor onze vereniging sloot Inspiration een heel mooi Kampioenschap af. Ook Inspiration heeft de titel binnen gesleept met 495 punten.
De nederlandse kampioenstitels worden gevierd tijdens de receptie voor onze kampioenen op zondag 19 mei. Dit NK is een prachtige opstap voor het Europees Kampioenschap over twee weken in op 3, 4 en 5 mei in Duitsland.