Fantastische resultaten tijdens het NK

Twee hele mooie dagen gehad met alle leden van Dance Team Nistelrode en veel supporters in multifunctioneel centrum Oelbroeck te Sint Anthonis.
Daar werd op Paaszaterdag en Eerste Paasdag het Nederlands Kampioenschap voor Garde- en Showdans georganiseerd. Voor het eerst door twee verenigingen Bekse Klinkertjes en MIracle Dancers, die dat fantastisch gedaan hebben!

Het resultaat is heel bijzonder  voor Dance Team Nistelrode: alle leden van jong tot oud zijn tijdens dit kampioenschap minimaal één keer Nederlands Kampioen geworden. De meeste leden zelfs drie keer; met hun Mars groepen ( Marschmallows, Emeralds, Untouched), hun garde groepen (Minigarde, Miracle, Diamonds, Touch)en hun moderne groepen (Spirit, Twister en Inspiration)Bij de solo’s was het spannend. In de junioren categorie werd Lieke v Grunsven NK met Evy vd Ploeg op de 2e plaats en Daantje van Son 3e. Nina v Herpen werd 4e en Tess Kuiper 5e.Tess kreeg een wildcart waarmee ze ook aan het EK mag deelnemen.
In de jeugd categorie werd Maud Kokshoorn NK met op de 2e plaats Asena Develi , 3e Lindsey Wassenberg , 4e Lise Heusschenen 5e Pip van Son. Ook hier werd een wildcard voor deelname aan EK uitgereikt aan Pip van Son.
Tot slot de hoofd solo’s; Daar werd Maxime met van alle 7 juryleden 100 punten overtuigend NK. Helaas kwam Guusje van Thiel al vrij in het begin van haar dans ongelukkig ten val waardoor ze vroegtijdig het podium moest verlaten. Christina Grein werd nu 2e en Sascha van Munster die na een lange blessure weer goed aan t terugkomen is eindigde op een mooie 3e plaats.Onze hoofdklasse marsgroep Untouched werd NK met maar liefst  van alle 7 juryleden de 100 punten. Daar werd door alle leden flink om gejuicht!  Op zaterdag sloten we de dag met al onze jongste leden af in het Friethuys In  NIstelrode.nadat we eerst toeterend met een hele rij auto’s door Nistelrode waren gereden. Op zondag hadden we voor onze hoofdleden een klein feestje bij een van onze bestuursleden in de tuin.

Nu nog de laatste 3 weken  trainen om ook op het Ek te kunnen knallen. Daar wordt door alle leden met hun trainsters extra hard voor gewerkt