Europees Kampioenschappen 2019

Het Europees Kampioenschap voor garde- en showdansen in Hanau (Duitsland) zit er weer op. Dance Team Nistelrode kijkt er met een heel trots gevoel op terug!
Donderdagavond waren al heel veel leden met ouders, broertjes en zusjes aanwezig in de jeugdherberg, waar we afgelopen weekend overnacht hebben.
Op vrijdagochtend startte het EK voor onze junioren en waren we al vroeg in de grote hal in Hanau aanwezig.
Als eerste dansten onze junioren solo’s in een categorie van 15 deelnemers. Pip van Son, debutant op het EK, haalde een mooie 10e plaats. Lindsey Wassenberg en Lise Heusschen dansten beide goed, maar grepen helaas net naast een podiumplek en werden respectievelijk toch knap 5e en 4e. Maud Kokshoorn eindigde wel op het ereschavot, behaalde een 3e plaats en dus brons op het EK!
Na de solo’s was het de beurt aan de gardegroep Miracle in een categorie van 12 deelnemers. Met een hele strakke, maar niet geheel foutloze dans wisten zij het extra spannend te maken voor de uitslag. Zij behaalden uiteindelijk de 2e plaats en mogen zich dus Vice-Europees Kampioen noemen!
Als laatste op de vrijdag danste onze moderne groep Spirit in een categorie met 8 deelnemers. Zij lieten een heel mooi optreden zien wat uiteindelijk goed was voor een hele mooie 4e plaats! ‘s Avonds hebben we al deze mooie resultaten met z’n allen gevierd met een klein feestje in onze jeugdherberg.

Op zaterdag dansten alleen onze twee jeugdsolo’s. Van de 15 deelnemers eindigden Gwen Opstal op de 6e plaats en Sascha van Munster op de 11e plaats.
Daarna hadden we in de middag heel veel tijd om bij ons eigen Holland House met al onze leden en ouders lekker te barbecueën! Dit was perfect georganiseerd door de mannen van onze Holland House crew, die onze meiden niet alleen hard mee aangemoedigd hebben, maar ook met een grote bestelbus vol met eten en drinken aanwezig waren en ons drie dagen lang zeer goed verzorgd hebben!

Op zondagochtend stonden de meeste leden van de hoofdklasse al om 5 uur op om zich klaar te gaan maken voor de laatste dag. Onze marsgroep Untouched moest al vroeg het podium op. Al vele jaren zijn ze vice-Europees kampioen; zouden ze dat weer kunnen halen, ook met een groep met veel nieuwe, jongere danseressen erbij? Onze meiden dansten goed, maar de tegenstanders ook. Na een spannende uitslag werden zij opnieuw voor de 6e keer vice- Europees Kampioen!
Onze drie hoofdsolo’s moesten meteen na de mars het podium op. Jade Duijs en Maxime Boumans dansten beiden erg goed. Ook Guusje van Thiel danste strak, maar had op het einde van haar dans een kleine misser. Guusje eindigde daarmee op de 8e plaats en Jade behaalde een mooie 4e plaats! Bij Maxime was het erg spannend, maar na een 2e plaats vorig jaar, wist zij dit jaar de top te bereiken en behaalde zij de titel Europees Kampioen!!
Na weer snel omkleden voor de solo’s was het daarna de beurt aan de gardegroep Touch. In deze categorie waren 9 deelnemers. Het hele jaar door wisten zij helaas op de internationale toernooien net niet foutloos te dansen, maar vandaag ging het gelukkig wel erg goed! Ondanks de zware concurrentie werden zij uiteindelijk beloond met een hele mooie 2e plaats en dus vice-Europees Kampioen!
Als laatste mocht onze moderne groep Inspiration het podium op. Zij lieten een super knallend optreden zien, waar de meiden en trainers erg tevreden mee waren. In deze categorie van 10 deelnemers waren de beoordelingen van de jury erg wisselend. Plaats nummer 1 en plaats 7 t/m 10 waren duidelijk, maar daar tussenin wisselden de punten enorm. Met de plaatseringen 4-3-4-6-5-3-6 trokken zij helaas aan het kortste eind en werden 6e. Helaas een kleine teleurstelling, maar ondanks dat hebben we toch een mooie zondag gehad.
Al met al was het weer een succesvol EK voor Dance Team Nistelrode met 5 podiumplaatsen, vele andere mooie plaatseringen en een gezellige sfeer!

Op 19 mei zal er in CC Nesterlé een receptie plaatsvinden, waarbij iedereen welkom is om onze 9 Nederlandse kampioenen en onze Europese prijswinnaars te komen feliciteren.