Danstoernooi in Gemert

Zondag 13 maart om 8 uur stonden al onze minioren en junioren al in De Eendracht in Gemert om geschminkt te worden voor hun dansen van deze dag. Om 9.30 uur moest de mars junioren Marshmallows als eerste het podium op. Zij lieten een mooi optreden zien waarvoor ze 270 punten van de jury kregen. Als enigste in de categorie heb je dan ook meteen de 1e plaats. Onze minioren, die dit seizoen maar met 4 kinderen dansen, pakte in de hun klasse toch de eerste prijs met 232 punten!

In de solo junioren vrije klasse promoveerde vandaag onze laatste solo ook naar de sportklasse. Daantje van Son won deze categorie met 10 deelnemers met 261 punten.

In de categorie solo junioren sportklasse wordt het nu iedere week spannend. Vandaag hadden we een gedeelde 1e plaats; Lieke van Grunsven en Evy van der Ploeg allebei 276 punten.
Nina van Herpen 2e met 261 punten. Tess Kuijper 4e met 259 punten.

Melody en Miracle dansten vandaag voor het eerst allebei in de categorie garde polka junioren sportklasse. Miracle won met 277 punten en Melody werd 2e met 258 punten

Spirit heeft ook geen tegenstanders inde categorie show modern junioren sportklasse. Zij wonnen met 275 punten deze categorie.

Garde mars jeugd en garde mars hoofd hebben ook in Nederland allebei geen tegenstanders. Emeralds verdiende 285 punten en Untouched 294 punten.

Na de eerste prijsuitreiking gingen we verder met de solo’s jeugd en hoofd. De utslagen waren als volgt:

Jeugd: !e Maud Kokshoorn 291 p – gedeelde 2e Lindsey Wassenberg en Asena Develi 285 p -3e Lise Heusschen 281 p – 4e Pip van Son 274 p

Hoofd: 1e Maxime Boumans 296 p Helaas kreeg Guusje geen punten omdat ze te kort had gedanst. Ze was het even helemaal kwijt waardoor ze te lang stil had gestaan. Ook Christina kreeg geen punten omdat ze geblesseerd het podium had verlaten.

Garde polka jeugd sportklasse Diamonds zette een mooie dans neer die met 286 punten en een 1e plaats werd beloond.

Garde polka hoofd sportklasse Touch was niet compleet maar zette toch een zeer mooi uitgevoerde dans neer die 295 punten van de jury kreeg en ook een 1e plaats werd.

Tot slot de twee show moderne dansen; in de jeugd Twister 1e met 285 punten en in de hoofd Inspiration 1e met 290 punten.

Volgende week gaan alleen onze solo’s dansen op het toernooi van de Miracle Dancers in Olst. Daar is het podium helaas te klein voor onze grote groepen. Die hebben een weekendje rust en mogen op zondag 27 maart weer schitteren op het podium van dv X-perience in Helmond